top of page
psycup web sitesinin logosu

PsycUp

MY PHOTO(HI RES).jpg

Hikayemiz

2002 yılında ODTÜ'de kendi alanımdaki (psikolojik danışmanlık) doktoraya ek olarak devam ettiğim felsefe doktora programında ikiz-dünyalar (Twin Earth) çerçevesinde gerçekleşen tartışmalar beni öylesine etkisi altına almıştı ki, dijital dünyaya ve görünümlerine ilişkin algım oldukça farklı bir anlam kazanmıştı. Özellikle ruh sağlığı camiasında o kadar sıcak karşılanmayan teknolojik gelişmelerin çok da kaçamayacağımız bir alanda bizi kendisine mecbur bırakacağını düşünmeye başlamıştım. PsycUP hikayesi bu etkiler altında 2008 yılında bilgisayarımda oluşturduğum ilk dosya ile başladı.

O zamanlar tüm dünyayı kasıp kavuran sosyal medya ve özelde Facebook olgusu ülkemizde yeni yeni yaygınlaşmaya başlamış ancak bu gelişmenin ruh sağlığına olası etkileri henüz pek gündemde değilken, böylesi bir dijital ortamın ruh sağlığı için de faydalanılabilir bir dizi etkinliğe dönüşebileceğini umut etmiştim.

Yıllar içinde olgunlaştırmaya çalıştığım bu projeyi nihayetinde bulduğum yatırımcı desteğiyle ileride bir ruh sağlığı anlayışını temsil etmesini hayal ettiğim PsycUP (okunuşu saykap :) olarak 2018 yılında açabildik. Ancak işler beklediğimiz gibi gitmedi ve yazılım anlamında yaşadığımız sorunlar nedeniyle projeye ara verdik. 2019 yılında göreve başladığım Rumeli Üniversitesi'nde aradığım maddi ve manevi destek ortamını fazlasıyla buldum ve sağlanan destekle projeyi tekrar başlattık.

Yaşanan pandemi koşulları bu projeyi daha da kritik hale getirmiş olsa da etik bir anlayışla hizmet verecek uzmanların buluşma yeri olarak tasarladığımız PsycUP umarım maskesiz günlerde de yanınızda olmaya devam edecek. 25 yıla yakın ruh sağlığı alanındaki deneyimlerim ve araştırmalarımın bir meyvesi olarak tasarlanan PsycUP şimdilerde oldukça büyük bir A İ L E' DEN gücünü almaya başladı.

Prof. Dr. Ömer Faruk ŞİMŞEK

İstanbul Rumeli Üniversitesi

Psikoloji Bölüm Başkanı

MİSYONUMUZ

Misyonumuz çok basit ancak gerçekleştirmesi çok zor. Yine de hayallerimizin peşindeyiz: Herkesin özellikle dezavantajlı bireylerin ihtiyaçlarına en uygun olan nitelikli ruh sağlığı hizmetini en kolay şeklide ve uygun fiyata almasını sağlamak ve sürekliliğini sağlamak.

PsycUp'ın Kilometre Taşları

KURUMLAR

Ruh sağlığı alanındaki dernek, kurum ve kuruluşlardan görüş almak. Aynı zamanda ulusal bir ruh sağlığı meslek yasası hedefine katkıda bulunmak.

ÖĞRENCİLER

Ruh sağlığı alanında eğitim alan her düzeydeki öğrenciye katkı sunacak uygulamalar ve etkinlikler geliştirmek.

UZMANLAR

Ruh sağlığı uzmanlarının daha etkili hizmet sunmalarına katkı sunacak uygulama ve modelleri teknolojiyi de göz ardı etmeden geliştirmek.

DANIŞANLAR

Danışanların kendi kendilerine yardımcı olma potansiyellerine en üst düzeyde katkı sunacak uygulama ve modeller geliştirmek.

bottom of page